Tuesday, April 19, 2016

Zharif Awwal - 9 Month

22 April 2016, genap zharif 9 bulan... cepat nye masa berlalu, rsa mcm baru lepas bersalin. Fuuhh semakin pantas masa berlalu kn.. pejam celik je. Ok, just nk update sikit pasa my hero kecil ni...
1) boleh merangkak tapi xpandai angkat bontot lagi. dh start nk berdiri..
2) gigi dh 2 batang (bawah)
3) makan selera, kdg2 memilih juga
4) minum susu dh kurang dlu 5-6 oz, tapi lepas demam dh kurang jadi 4 oz. mungkin juga sbb die dh makan.
5) bulan 4 ni, demam utk kali ke-3 xsilap..
6) suke sgt kalau di angkat n bawa jalan2
7) kalau xnampak org nangis mcm kena pukul.... chembeng mcm baby lagi.Acah2 marah pun sure nangis punya.
8) murah senyuman, suka gelak. dia paling suke tgk ragam kakak...
9) tido xmo buai dh, now kene tepuk2 dan teman die tido smpai lena...
10) masih sama mcm baby dlu, susah sgt nk tido siang.

k la nk belanja pic zharif awwal ni.. mama, ayah & kakak sayang zharif sgt2 tau. love u so much!

ETS Journey

last 2 week, 9hb April 2016 testing naik ets dgn hubby n kakak je. Zharif terpaksa tinggal dgn mama lin sebab demam plak. dh plan baik sume so hubby pun decide tinggal zharif kt bbs. berat juga hati nk tinggal tpi sbb sekejap je so pejam mata je la... hubby pulak xkeje sbb bwa zharif ke klinik dahulu. takot pnas die naik mendadak pula.
Pukul 5 siap2 ke stesen komuter shah alam, dh ckp dgn pak ngah. Then ngam2 sampai shah alam, ada komuter. Trus la naik, kakak ala excited sgt. Xduduk diam dalam komuter pusing sini pusing sana...
dlm pkul 6 lebih smpai kl sentral. Lama lagi juga nk tggu pukul 8.30...first time, biar awal dri terlambat kan. So merayau2 kt kl sentral, kakak ala makin bosan xtau nk buat ape.. last2 buka buku ABC sambil tggu kat platform tu. ETS pun sampai seperti yg dijangka kan. Turun platform trus ke coach D, tempat duduk so far ok selesa.. cuma dpt tgk tingkap sikit je. Xkisah la sbb dh malam kn.. mau rehat je. Tapi mcm biase kakak ala super excited... bw jenguh cafe yg kecil kt coach C, nasib coach sebelah je.. toilet pun dekat, so far berbaloi la beli tiket kat coach D tu. Then yg penting seat hadang laluan ke utara. Xde la pening or terbalik kn, taapppiii goyang die over n rsa pening sikit la.. hahaha. Aku kan sensitif bab2 ni. Dlm tren sempat makan nasi goreng n bihun beli kt cafe tu.. xsure berapa sbb hubby yg bayar. rs mcm mahal jugak dri luar kn. Nasib baik la ambik tren 8.30 tu sebab kosong n xramai org.. xde la serabut sgt kn. ETA on 11.55, dan sampai seperti yg dijadual kan di stesen parit buntar. Call pak cik reduan yg duk kt jln sintar tu.. die pun ontime. Alhamdulillah sume ontime memang bernasib baik. Next time boleh repeat naik ets lagi bw zharif pulak hihi.. k la belanja gambar atas ets ye..
chow chin chau.

Friday, February 26, 2016

KGT & Appraisal

Today, aku ade meeting seksyen.. topik hangat sbb now musim bonus, KGT & appraisal.... hmmm minutes meeting bukan bnyk sgt, patut nya meeting abis awal. Tapi disebabkan dh bukak cerita pasal bonus sume, trus smpai pkul 6 jugak abis meeting. Bila dgr cerita pasal bonus & KGT kt sini memang mcm fuyoo... tpi disebaliknya agak menggerunkan bagi org baru belajar mcm aku ni. Rupa2nya di mana kedudukan kita ni bergantung dgn kebaikan dan persetujuan dari all managers dlm jabatan aku ni.. hmmm takot juga bile dgr cerita dari bos aku. Ye la sume perlu persetujuan dari head manager dri setiap jabatan. Bermaksud, kalau head manager lagi xkenal n xsuka kau, so kau akan duduk kat portion yang bawah la....fuhhh dahsyat kan permainan dunia ni. Mcm kena jadi pembodek utk bos2 lain... hmm mybe tu bukan cara aku, biar la aku dgn cara aku.Sebab satu je aku berpegang pda allah, rezeki aku dari Allah, bukan bos2 tersebut. yang penting aku buat keje dgn ikhlas dan komitted. Selebihnya terpulang pada Allah. Setiap yg ditentukan adalah yg terbaik dari Allah. Apepun tetap kena bersyukur dgn setiap yg aku dpn. Yela klu nk compare dgn company lama pun belum tentu semua tu aku dpt kn.. ni pun dh cukup terbaik. Yg penting jgn lupa diri dgn segala ape yg telah Allah berikan. Please always remember that !! apa2 pun Alhamdulillah aku masih ada kerja yg bagus dan rezeki bulanan buat anak2 dan keluarga aku. Syukur!

Wednesday, February 24, 2016

Mood Nak Gi Bercuti

Haihh kenapa la dua tiga menjak ni.... teringin sgt nk bercuti. Hmmm...kt ofis pun dok surf hotel2 cantik dan tempat2 sesuai nk bercuti... dpt cuti hujung minggu pun dh ckup baik sgt tu... huhu.
Balik rumah ni kena buat proposal bgi en.hubby ler. Then tgk apa reaksi hubby... hope proposal ni berjaya la. Xjauh pun, aku pilih yg dekat2... janji ada swimming pool utk anak2 mandi. Almaklum ler, hubby yg susah nk cuti tu, tambahan kalau hari sabtu... nasib badan ler. Sejak ada Zharif ni kami jarang sgt travel mne2...kalau dlu msa kakak kecik pun tetap berjalan... ke melaka la, cameron, genting, kampung pahang...  nasib si adik la. huhu sian die... dh ler ujg minggu pun dh jarang sgt kuar, padahal zharif la yg paling excited klu dpt kuar berjalan.. dok dlm kereta pun behave aje... ni tekad, this year kena bercuti ke tempat yg diidamkan... limastiga homestay, insyallah.